Tekintse át a környékbeli programok és látnivalók listáját, amelyeket érdemes lehet meglátogatnia – részt venni rajtuk a nálunk eltöltött tartózkodása alatt. Inspirálódjon az alábbi listából!

Tessedik kincse nyomában

A Tessedik kincse nyomában egy nyomozós, kincskeresős kalandjáték Szarvas csodálatos belvárosában. Tessedik Sámuel elfeledett kincsét kell megtalálnia a résztvevőknek egy régi térkép, és egy mindenféle érdekes tárgyakat tartalmazó kincskereső zsák segítségével. Merre tovább? Ez a kérdés. Izgalmas közösségi élmény turistáknak, családoknak, barátoknak, akár cégek számára is csapatépítés gyanánt. Az oldalon további közösségi játékok is elérhetőek.

Kedvcsináló videó: link

Körös-Maros Nemzeti Park

A Körös-Maros Nemzeti Park, illetve a természetvédelmi kezelését ellátó Igazgatóság hazánk hetedik nemzeti parkjaként 1997. január 16-án jött létre a Dél-Tiszántúl természeti és táji értékeinek megőrzése érdekében. A Nemzeti Park Igazgatóság működési területe 800 000 hektár, ami magába foglalja Békés megyét, Csongrád megye Tiszától keletre eső felét, valamint a Körös-ártér és a Dévaványai-Ecsegi puszták területi egységek Jász-Nagykun-Szolnok megyébe átnyúló részeit. Feladata a Nemzeti Park fenntartása és fejlesztése.

Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

A körös mentén mindig van látni és tennivaló. A látnivalók mellett rengeteg élmény vár, amely szinte bármikor elérhető: fürdőzés, bringázás, túrázás, és sok izgalmas lehetőség, amellyel talán meglephetünk.

Mini Magyarország makettpark

A Mini Magyarország egy makettpark, amelyben Magyarország épített öröksége, nevezetes épületeinek, vasútjainak, hajóinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása látható. A makettpark 2013. április 10-én nyílt meg a Szarvasi Arborétumban.

Sárarany Szalmaporta

Kerüljön beljebb, és ismerje meg a magyar népművészet és népi iparművészet általunk készített alkotásait, fedezze fel a portánk nyújtotta lehetőségeket!

Szarvasi Arborétum

Az Arborétum és a “Pepi-kert” története az olasz eredetű Bolza család nevéhez fűződik. Az államosítást követően az Arborétumnak számos gazdája volt. A terület egyre bővült, új gyűjtemények születtek. Az intézmény ma öt fás gyűjteményt gondoz 82 ha területen.

Szarvasi “Szent Klára” Gyógyfürdő

Pihenésre, töltődésre vágysz? A Szarvasi Gyógyfürdőben számos lehetőség közül választhatsz (úszás, szauna, termálvíz, pezsgőfürdő), amelyek oldják a benned lévő stresszt és így nyugodtabban térhetsz haza otthonodba szeretteidhez.

Szarvasi Vízi Színház

Közép-Európa szívében, Békés megye kapujában új szabadtéri játszóhely született 2011 júniusában. Szarvason, a festői szépségű Holt-Körös partján egy különleges atmoszférájú, közel ezer ember befogadására alkalmas színházat adtak át.

Tessedik Sámuel Múzeum

A Tessedik Sámuel Múzeum alapításának célja a helyi történelmi és kulturális örökség bemutatása, Szarvas és környéke régészeti, történeti, néprajzi, helytörténeti értékeinek megtartása, ápolása, ezen értékek minél szélesebb körben való bemutatása.

További látnivalók Szarvason és környékén

Tájékozódjon a környéken található többi programról és látnivalóról egyaránt!

Adatvédelem | NTAK SZÁM: MA22051084

A weboldalt készítette: Szakács Márk (szakacsmark.hu)